Stedentrip naar Amiens

Je vindt Amiens ten noorden van Parijs, en het is één van de meest bevochten gemeenschappen in het hele land. Vanaf de 12e eeuw is het routinematig aangevallen en veroverd door mensen die de controle over de regio wilden overnemen. Pas in de 18e eeuw, toen de textielindustrie over de hele wereld bekend werd, begon de situatie eindelijk pas te kalmeren – tot de twee wereldoorlogen, in ieder geval. Beide partijen bezetten de stad tijdens beide oorlogen meerdere malen, het vrijwel met de grond gelijk makend tegen het einde van 1945.

De kans om te herbouwen hield in dat plannen voor brede straten, witte stenen en leien dakbedekking een dominante, mooie visuele eerste indruk konden creëren zoals er geen tweede was in Frankrijk.

De Hoogste Gothische Kathedraal Ligt In Amiens

Als je van de klassieke gotische kerk houdt, dan ligt de hoogste ter  wereld in Amiens. Hij werd aanvankelijk voltooid in 1247 en heeft opvallend alle conflicten overleefd die de gemeenschap heeft gezien zonder veel noodzaak voor uitgebreide aanpassing of renovatie. Er zijn een aantal ongelooflijke beelden te zien op de gevel en het labyrint van de structuur is één van de meest complete nog in een soortgelijke kathedraal of kerk bestaand vandaag de dag. Het is een UNESCO Werelderfgoed plek.

Een ander klassiek gebouw, maar dan moderner, is een van de weinige overgebleven permanente circussen die er nog in de wereld van vandaag bestaan. Cirque Jules Verne in Amiens is slechts één van de zeven die nog bestaan in Frankrijk en ze is nog steeds in gebruik. Het is nu een stenen bouwwerk, maar het had oorspronkelijk een houten structuur en het gebouw is de moeite van een bezoekje waard, zelfs als er geen show is om naar te kijken.

Amiens heeft een intense verbinding met het werk van Jules Verne aangezien hij het merendeel van zijn bekendste werken schreef terwijl hij in de stad leefde. Hij is er ook begraven op de begraafplaats Madeleine. De rustige plekken daar zijn een afspiegeling van de vele hortillonnages die er door de hele stad te vinden zijn. Deze kleine tuinen op de moeraseilanden in de rivieren creëren een prachtige gelegenheid om foto’s te maken en doen denken aan Venetië .

Een van de hoogste gebouwen in West-Europa staat ook in Amiens

Als je een prachtig uitzicht wilt, klim dan naar de top van de Perret toren. Hij kijkt uit op het treinstation en was lange tijd één van de hoogste gebouwen in West-Europa door zijn hoogte van 110 meter. Het is een residentiële wolkenkrabber, dus niet echt open voor het publiek. Gebruik je charme om je weg naar het dak te praten en je wordt voor je inspanningen beloond. Probeer niet stiekem door te sluipen of je komt in de problemen!

Voor een ander indrukwekkend uitzicht heeft het Musée de Picardie iets geweldigs te bieden. Het is gehuisvest in een Second Empire gebouw met een ongelooflijke centrale ruimte die je versteld zal doen staan en vol ontzag zal achterlaten. Er zijn een aantal geweldige tentoonstellingen die je door middeleeuwse kunst, lokale archeologische vondsten en voorwerpen en keramiek dat teruggaat tot de Franse Revolutie zullen nemen.

VVV-kantoor en informatie

Contactinformatie en informatie over nationale en lokale VVV-kantoren

Touristinformation Amiens

Office du Tourisme Amiens 23 Place Notre Dame 80000 Amiens Tel 33 3 22 71 60 50 Website

VVV Verkeersbureau Frankrijk

France Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Dichtstbijzijnde luchthaven / station

Hieronder kunt u zien welke terminals, stations en luchthavens het dichtst bij de stad zijn als u gebruik wilt maken van het openbaar vervoer en luchtverbindingen.

Reistips

Vind hier een huurauto

Vind de beste deals voor autohuur

Als u ander transport gebruikt, kunt u in veel gevallen met voordeel een auto huren op het terrein.

Probeer een zoekopdracht in de multi-zoekmachine die prijzen van alle grote autoverhuurbedrijven zoals Avis, Hertz, Europcar, Sixt en ook een breed scala van lokale bedrijven in één zoekopdracht vergelijkt.

Kaart van de stad

Wisselkoersen, Valutacalculator

EUR - Euro-landen
USD
0,8870
GBP
1,1167
DKK
0,1343
SEK
0,0958
NOK
0,0934

Lokaal weer

Amiens
onbewolkt
8.3 ° C
10 °
6.1 °
93 %
2.6kmh
0 %
zo
22 °
ma
23 °
di
19 °
wo
17 °
do
18 °

Frankrijk valuta, Euro

Geld in Frankrijk (bankbiljetten en munten) De lokale munteenheid is Euro. 1 Euro = 100 cent. Munten in omloop: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1, €2 Bankbiljetten in omloop: €5, €10, €20, €50, €100, €200, €500. European Central Bank

VVV Verkeersbureau Frankrijk

France Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Treinreizen Frankrijk

Tijdens een treinreis in Frankrijk heeft u de mogelijkheid om de meest interessante steden op een aangename manier te bezoeken. Er zijn goede treinverbindingen tussen alle grote steden. Lees meer over stations, aanbiedingen, interrail, prijzen en dienstregelingen op deze pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in